Història d’Espanya

La història d'Espanya aquí explicada compren des de l'Antiguitat Clàssica, amb la creació de la Hispània romana, passant per la Hispània visigoda, al-Àndalus, els regnes cristians, la Monarquia Hispànica i la formació i caiguda de l'imperi espanyol, fins a la formació del modern Estat-nació i la instauració de l'actual Regne Constitucional espanyol.
Image
Elliot Fernández

Elliot Fernández

És llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (2009) i Màster en Història del Món per la Universitat Pompeu Fabra (2011).

29/05/2019 | Darrera actualització:

Comment Sense comentaris

Book Bibliografia recomanada


Cursos disponibles

Història Espanya (Edat Moderna)
Història Espanya (Edat Moderna)

La història d'Espanya a l'Edat Moderna comprèn un període que s'inicia amb el regnat dels Reis Catòlics i el descobriment d'Amèrica (1492) i finalitza amb l'abdicació de Carles IV i l'esclat de la Guerra de la Independència el 1808. La conquesta i colonització d'Amèrica va ser un dels esdeveniments més importants de la monarquia hispànica, que arribà a controlar un bast imperi tant en terres europees, com americanes.

Història Espanya (segle XIX)
Història Espanya (segle XIX)

La història d'Espanya al segle XIX començava seguint el camí marcat pels monarques de la dinastia borbònica: Felip V, Ferran VI, Carles III i Carles IV. Espanya es mantenia dins els vells esquemes de l'Antic Règim i el govern absolutista. Però tot va començar a trontollar quan va esclatar, al país veí, la Revolució francesa que va arruïnar tots els plans de Carles IV. La invasió de les tropes de Napoleó al país i la proclamació d'un nou rei, Josep I Bonaparte, que no comptava amb el suport d'una part de les elits i les classes populars, portà el país a la Guerra de la Independència. L'Antic Règim es resistia a desaparèixer però la primera revolució liberal a Espanya l'escombrava almenys durant uns anys del país. Amb la Restauració de l'absolutisme per part del rei Ferran VII al 1814 les esperances dels liberals de modernitzar el país es veien truncades.

Història Espanya (segle XX)
Història Espanya (segle XX)

La història d'Espanya al segle XX s'inicia amb la pèrdua de les darreres colònies que encara mantenia el país (Cuba, Filipines i Puerto Rico) en un moment en què les potències europees es repartien mig món. Políticament Espanya segueix en el període de la Restauració, sota la constitució de 1876, i el regnat d'Alfons XIII (al tron des de 1886). La Constitució de 1876 continuarà vigent fins al 1931, tot i estar en suspens durant la dictadura de Primo de Rivera.

Història d'Espanya (curs Batxillerat)
Història d'Espanya (curs Batxillerat)

La història d'Espanya és un compendi d'influències de les diferents cultures que han habitat el territori. Els primers pobladors de la Península van ser celtes i ibers.

Bibliografia recomanada


Idiomes disponibles: