Postdamer Platz de Berlín

Potsdamer Platz és un dels llocs més destacats de la ciutat de Berlín i també amb més història
Imatge destacada

| 14/12/2009 | Darrera actualització:


Índex de continguts

Potsdamer Platz és un dels llocs més destacats de la ciutat de Berlín. En aquesta plaça es porta a terme el Festival de Cinema de Berlín, més conegut com la Berlinale, on es fa entrega de l’ós d’or a les millors pel·lícules del festival.

Potsdamer Platz, com la resta de la ciutat, es va veure sotmesa al bombardeig aliat durant els últims mesos de la Segona Guerra Mundial, el que va portar a la gairebé total destrucció de les edificacions del lloc. Després de l’ocupació de la ciutat per part dels aliats, la Potsdamer Platz va quedar en l’àrea on es dividien els protectorats soviètic i nord-americà.

Amb la construcció del Mur, que la creuava en el seu sector oest, va quedar en una terra de ningú inutilitzable i no va ser reconstruïda, tot i estar molt propera a la principal avinguda comercial de Berlín Est. Després de la caiguda del mur els berlinesos es van donar a la tasca de rehabilitar Potsdamer Platz, el que van aconseguir en el transcurs de menys d’una dècada. (font: wikipedia)

1945, Potsdamer Platz
2009, Potsdamer Platz

Tots els articles del curs: Història del Món Actual

Les Conferències de Pau de la Segona Guerra MundialCronologia del Món ActualLa construcció ideològica, econòmica i militar de la Guerra FredaEls enemics interiors durant la Guerra FredaEl naixement de la República ItalianaLa Constitució italiana i les eleccions de 1948Som un poble[Vídeo] Entrevista a Josep Fontana[Vídeo] Berlín després de la fi de la Segona Guerra Mundial[Llibre] Por el bien del Imperio20 anys del col·lapse de la Unió SovièticaRevolució de Vellut de 1989Checkpoint Charlie de BerlínPostdamer Platz de BerlínLa Porta de Brandenburg de Berlín

Bibliografia recomanada:


Idiomes disponibles: