Fotografies de New York en color a la dècada de 1940

La Universitat de lndiana dels Estats Units ha digitalitzat el fons fotogràfic de Charles W. Cushman, un aficionat a la fotografia que va cedir a aquesta universitat la seva col·lecció formada per 14,500 imatges de pel·lícules a color Kodachrome.
Imatge destacada

| 01/08/2011 | Darrera actualització:


Índex de continguts

La Universitat de l’Indiana dels Estats Units d’Amèrica ha digitalitzat el fons fotogràfic de Charles W. Cushman, un aficionat a la fotografia que va cedir a aquesta universitat la seva col·lecció formada per 14,500 imatges de pel·lícules a color Kodachrome.

Amb tot aquest fons s’ha format la Charles W. Cushman Collection, col·lecció d’imatges que es poden veure de forma lliure i gratuïta al web de la universitat. La col·lecció d’imatges d’aquest fotògraf és enorme i compren el període entre el 1940 i el 1960.

Qui era Charles W. Cushman?

De la vida d’aquest ciutadà nord-americà no hi ha informació, almenys accessible a Internet. Però sabem que era un fotogràf aficionat que durant els anys 1930 a 1969 va recorrer el seu país de punta a punta documentant la vida americana i els paisatges amb fotografies en color. Quan va morir, al 1972, va llegar tota la seva col·lecció a la seva universitat, la Universitat d’Indiana.

  Charles W. Cushman
Charles W. Cushman

Si bé la majoria de fotografies són dels Estats Units, també hi ha d’altres parts del món.

Les seves fotogràfies tenen un valor històric incalculable doncs retraten la vida de les persones corrents, els seus moments d’esbarjo, la seva quotidianitat. També ens mostren una Amèrica que segurament ja s’ha perdut. I també retratà els edificis i gratacels de les grans ciutats nord-americanes. Per exemple, es poden veure diverses fotografies que Charles W. Chushman va fer a la ciutat de Nova York durant la dècada dels anys 40 del segle passat.

Totes les imatges contenen, al seu revers, les “metadates”, o el que és el mateix, una petita informació d’aquella fotografia, que el propi Charles W. Cushman va escriure. Això permet identificar el lloc i el moment exacte en el que es va fer la fotografia. Tot un luxe.

” Looking up into Financial District from South Ferry”. Juny de 1941
Un carrer de Nova York ple de gent fent la seva vida
Lower Hudson, with Manhattan’s skyscrapers. Setembre de 1941

Veure el fons d’imatges al web: Charles W. Cushman Collection.

També hi ha algunes imatges a Flickr.


Error.

Bibliografia recomanada:

No hi ha informació disponible per a aquesta pàgina.


Idiomes disponibles: