La repressió integrista catòlica durant el Franquisme

La forta repressió social i cultural sobre la població durant la dictadura franquista va estar patrocinada per la Església, aliada del règim.
Imatge destacada

| 03/11/2010 | Darrera actualització:


Índex de continguts

Recupero un reportatge emès el 10 de juliol de 2010 per Informe Semanal (TVE) sobre l’Espanya del nacionalcatolicisme titulat “La moral del convento“. La forta repressió social i cultural sobre la població durant la dictadura va estar patrocinada per l’Església, aliada del règim.

La repressió catòlica durant el Franquisme

Acabada la Guerra Civil, el règim franquista no només es va instal·lar a totes les institucions polítiques del país, també va envair els espais més íntims de la vida privada dels espanyols. L’Església Catòlica va dictar la seva moral, les seves normes de conducta i va assumir com a pròpia la defensa de la puresa de la dona espanyola. Els bisbes afirmen que el 99% dels condemnats a l’infern ho havien estat per falta al sisè manament. El Cardenal Pedro Segura i Sáez declara el ball agarrat pecat mortal.

Informe Semanal, en la sèrie que dedica a “les dècades de l’oblit”, analitza com el règim del general Franco s’esforça per anul·lar els avenços socials de la República mentre el país es veu atrapat en una moral de convent.

Veure reportatge: “La moral del convento“.


Tots els articles del curs: Història Espanya (segle XX)

La crisi de 1898. Espanya excepció europea?Evolució econòmica i social d'Espanya (1900-1930)L'Edat de Plata en la cultura espanyola: la Generació del 98, del 14 i del 27El sistema polític durant el regnat d'Alfons XIII (1902-1931)

Bibliografia recomanada:

No hi ha informació disponible per a aquesta pàgina.


Idiomes disponibles: