[Vídeo] Entrevista a Josep Fontana

Josep Fontana i Lázaro (Barcelona, 20 de novembre de 1931 - Barcelona, 28 d'agost de 2018) fou un historiador català i professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra.
Imatge destacada

| 27/11/2011 | Darrera actualització:


Índex de continguts

Televisió de Catalunya ha entrevistat a l’historiador Josep Fontana, coincidint amb la publicació del seu darrer llibre, “Por el bien del Imperio“. Fontana, que acaba de complir 80 anys, fa un diagnòstic de la crisi en el seu últim treball, un llibre sobre la història del món des del 1945, que li ha costat 15 anys de feina i que explica com hem arribat a la situació actual.

Entrevista realitzada per Televisió de Catalunya

Des del seu punt de vista, a l’economia mundial s’ha instal·lat la idea que l’augment del benefici és compatible amb l’increment de la pobresa i de l’atur i critica el dogma de la lluita contra el deute. Aquesta no ha estat l’única entrevista que li han realitzat al professor Fontana. El Periódico, El País i Público també han conversat recentment amb el professor de la UPF.
Enllaç a l’entrevista de TV3


Tots els articles del curs: Història del Món Actual

Les Conferències de Pau de la Segona Guerra MundialCronologia del Món ActualLa construcció ideològica, econòmica i militar de la Guerra FredaEls enemics interiors durant la Guerra FredaEl naixement de la República ItalianaLa Constitució italiana i les eleccions de 1948Som un poble[Vídeo] Entrevista a Josep Fontana[Vídeo] Berlín després de la fi de la Segona Guerra Mundial[Llibre] Por el bien del Imperio20 anys del col·lapse de la Unió SovièticaRevolució de Vellut de 1989Checkpoint Charlie de BerlínPostdamer Platz de BerlínLa Porta de Brandenburg de Berlín

Bibliografia recomanada:


Idiomes disponibles: