Història de la Revolució francesa

La Revolució Francesa iniciada el 1789 i acabada el 1799 és considerada el punt de partida de l'Edat contemporània. França, governada per una monarquia absolutista fins a 1789, passarà a ser primer una monarquia constitucional i després una República durant els anys de la revolució.
Imatge destacada

| 15/02/2018 | Darrera actualització:La Revolució Francesa (1789 – 1799) és considerat com l'esdeveniment que marcà l'entrada a un nou període històric, el de l'Edat contemporània. França estava a finals del segle XVIII, com la major part d'Europa, governada per una monarquia absolutista. Amb unes estructures típicament d'Antic Règim, caracteritzades pel manteniment del vell sistema d'origen medieval de divisió estamental de la societat i amb una propietat de la terra de tipus feudal. En una societat dividida entre classes privilegiades i no privilegiades, es produeixen una sèrie de revoltes que conduïren a l'enderrocament del sistema de l'Antic Règim i de la vella monarquia borbònica absolutista.

Articles del curs: Història de la Revolució Francesa

La crisi de la monarquia francesa de l'Antic RègimEls Estats Generals de 1789 i la conversió en Assemblea NacionalLa Monarquia Constitucional i l'Assemblea Legislativa (1791-1792)

Idiomes disponibles: