Història d'Europa a l'Edat Moderna

L'Edat Moderna, seguint la divisió cronològica tradicional, comprèn els segles XVI, XVII i XVIII. Aquest període s'identifica amb un ordre o règim polític i social específic (l'Antic Règim), caracteritzat per la concepció jurisdiccional i patrimonial de la sobirania.
Imatge destacada

| 07/02/2018 | Darrera actualització:L’Edat Moderna, seguint la divisió cronològica tradicional, comprèn els segles XVI, XVII i XVIII. Aquest període s’identifica amb un ordre o règim polític i social específic (l’Antic Règim), caracteritzat per la concepció jurisdiccional i patrimonial de la sobirania i per la desigualtat dels homes i dones davant la llei; el seu sistema de valors i creences tenia un fonament cristià àmpliament acceptat, i manifestava un respecte gairebé absolut cap a la tradició i l’autoritat dels clàssics grecoromans; i se sustentava sobre uns recursos tècnics i unes formes d’organització de la producció i la feina que no eren radicalment diferents de les medievals.

Articles del curs: Història Moderna a Europa

Introducció a la Història Moderna d'EuropaEconomia al segle XVI: expansió colonial, camp i ciutatComunitats urbanes i rurals a l’Europa del segle XVIL’Europa de l’Humanisme i el RenaixementReligió: Reforma i ContrareformaPolítica d'aliances i conflictes a Europa (1494-1606)

Idiomes disponibles: