Història dels Estats Units d’Amèrica

La història dels Estats Units arrenca abans de la seva independència, amb l'establiment dels primers colons arribats des de la Gran Bretanya l'any 1607.
Imatge destacada
Elliot Fernández

Elliot Fernández

És llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (2009) i Màster en Història del Món per la Universitat Pompeu Fabra (2011).

06/11/2019 | Darrera actualització:

Comment Sense comentaris

Book Bibliografia recomanada


La nació va ser fundada per tretze colònies de Gran Bretanya localitzades a la costa Atlàntica. Van proclamar-se estats i van fer la Declaració d'Independència el 4 de juliol de 1776. Els estats rebels van derrotar a Gran Bretanya en la guerra, la primera guerra d'independència colonial reeixida d'Amèrica. La Convenció de Filadèlfia va adoptar l'actual constitució dels Estats Units el 17 de setembre, 1787; la ratificació d'aquesta l'any següent va fer dels estats parts integrants d'una sola república. La Declaració de Drets de la constitució dels Estats Units, que conté deu esmenes sobre els drets i llibertats dels ciutadans, es va ratificar el 1791.

Articles del curs: Història dels Estats Units d'Amèrica

Imatge destacada
Les Tretze Colònies britàniques abans de la Guerra d'Independència (1764-1774)

Els 150 anys que van passar entre l'establiment dels primers assentaments anglesos a la costa oriental de Nord Amèrica i la seva independència van significar la transformació del territori en el més important domini colonial anglès de l'època i en la concentració més gran de població blanca fora d'Europa.

Imatge destacada
La Constitució dels Estats Units d'Amèrica de 1787

La Constitució dels Estats Units va ser elaborada al 1787 per la Convenció Constitucional a Filadèlfia, Pennsilvània, i després va ser ratificada pels delegats que representaven els pobles dels tretze estats.

Imatge destacada
Els Estats Units d’Amèrica al segle XIX

El gran esdeveniment del segle XIX als Estats Units va ser la guerra civil, provocada per les tensions entre els estats que protegien l'esclavatge -coneguts com els "estats esclaus"- i els estats lliures.

Imatge destacada
L'Era de la por als Estats Units d'Amèrica (1920-1939)

La dècada dels anys 1920 va estar marca pel creixement de la por d'una suposada arribada del comunisme als Estats Units. Van ser els anys de mandat republicà.

Bibliografia recomanada


Idiomes disponibles: