Història d’Espanya al segle XX

La història d'Espanya al segle XX s'inicia amb el trauma produït per la pèrdua de les darreres colònies que encara mantenia el país (Cuba, Filipines i Puerto Rico) en un moment en què les potències europees es repartien mig món.
Imatge destacada
Elliot Fernández

Elliot Fernández

És llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (2009) i Màster en Història del Món per la Universitat Pompeu Fabra (2011).

16/02/2018 | Darrera actualització:

Comment Sense comentaris

Book Bibliografia recomanada


La història d'Espanya al segle XX s'inicia amb la pèrdua de les darreres colònies que encara mantenia el país (Cuba, Filipines i Puerto Rico) en un moment en què les potències europees es repartien mig món. Políticament Espanya segueix en el període de la Restauració, sota la constitució de 1876, i el regnat d'Alfons XIII (al tron des de 1886). La Constitució de 1876 continuarà vigent fins al 1931, tot i estar en suspens durant la dictadura de Primo de Rivera.

Articles del curs: Història Espanya (segle XX)

Imatge destacada
La crisi de 1898. Espanya excepció europea?

Va existir realment una commoció nacional per la pèrdua de les darreres colònies de l'Imperi espanyol al 1898?

Imatge destacada
Evolució econòmica i social d'Espanya (1900-1930)

La industrialització espanyola va estar concentrada en especial a Catalunya i Biscaia. El creixement econòmic d'Espanya va ser molt més lent que no pas el de les altres economies europees.

Imatge destacada
L'Edat de Plata en la cultura espanyola: la Generació del 98, del 14 i del 27

La literatura espanyola va viure una Edat de Plata entre els anys 1868-1936. Durant aquest període, tres generacions d'escriptors van influir en l'escenari cultural i polític espanyol amb l'aparició de la figura de l'intel·lectual.

Imatge destacada
El sistema polític durant el regnat d'Alfons XIII (1902-1931)

Sota el regnat d'Alfons XIII el règim polític de la Restauració entrà en la seva crisi final, especialment a partir del cop d'Estat de Miguel Primo de Rivera el 1923.

Bibliografia recomanada


Idiomes disponibles: