Història de Catalunya: dels orígens a l’actualitat

Recorregut en 30 capítols per la història de Catalunya, des dels seus orígens fins a l'actualitat. Repassem els principals esdeveniments de la història de Catalunya, des dels seus inicis com a territori que formava part de l'Imperi Carolingi fins a l'etapa autonòmica actual.
Imatge destacada
Elliot Fernández

Elliot Fernández

És llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (2009) i Màster en Història del Món per la Universitat Pompeu Fabra (2011).

12/11/2016 | Darrera actualització:

Comment Sense comentaris

Book Bibliografia recomanada


Recorregut en 30 capítols per la història de Catalunya, des dels seus orígens fins a l'actualitat. Repassem els esdeveniments més significatius de la història d'aquest país, territori de pas i de frontera per a moltes civilitzacions que s'hi han establert al llarg dels segles.

Articles del curs: Història de Catalunya (orígens-actualitat)

Imatge destacada
Catalunya entre l'Edat del Bronze a l'Antiguitat tardana

Els orígens de Catalunya com a entitat política no poden ser objecte d'una datació exacta. Durant l'Edat del Bronze i fins a l'Antiguitat tardana diversos pobles, autòctons i estrangers, van habitar als territoris que avui en dia conformen Catalunya: ibers, fenicis, grecs, romans, visigots i àrabs.

Imatge destacada
La formació dels Comtats Catalans dins la Marca Hispànica

La creació de la Marca Hispànica i la formació dels primers comtats catalans, una història protagonitzada per Carlemany i comtes Guifré i Borell II.

Imatge destacada
Revolució Feudal als comtats catalans (segles XI-XII)

La feudalització va ser possible, en bona part, per un creixement econòmic que va permetre als poderosos apropiar-se de l'excedent productiu del sector rural.

Imatge destacada
Expansió territorial i econòmica de la Corona d'Aragó

Els segles XIII i XIV són el període de la gran expansió territorial i marítima de la Corona d'Aragó per la conquesta i la colonització de noves terres, a la península i a la Mediterrània.

Imatge destacada
La Nova Planta de 1716: l'Absolutisme borbònic

Amb la derrota del bàndol austriacista a la Guerra de Successió de 1701-1714 s'implantà al Principat de Catalunya el govern de la nova dinastia borbònica en la figura de Felip IV.

Bibliografia recomanada


Idiomes disponibles: