Història d’Espanya (curs Batxillerat)

Imatge destacada
Elliot Fernández

Elliot Fernández

És llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (2009) i Màster en Història del Món per la Universitat Pompeu Fabra (2011).

01/08/2019 | Darrera actualització:

Comment Sense comentaris

Book Bibliografia recomanada


La història d'Espanya és un compendi d'influències de les diferents cultures que han habitat el territori. Els primers pobladors de la Península van ser celtes i ibers.

Articles del curs: Història d'Espanya (curs Batxillerat)

Imatge destacada
Les arrels històriques de la península Ibèrica

Els orígens de la presència humana a la península Ibèrica comencem amb l'arribada dels primers homínids fa 1.200.000 anys.

Imatge destacada
L'Edat Mitjana a la península Ibèrica (476 - 1492)

La història de l'Edat Mitjana a Espanya és un període de més de 1000 anys, entre els segles V i XV.

Imatge destacada
La monarquia Hispànica a l'Edat Moderna (1492-1808)

L'Edat Moderna comprèn el període format pels segles XVI, XVII i XVIII. Els diferents regnes que formaven la monarquia hispànica

Imatge destacada
De l'Antic Règim a l'Estat Liberal (1808 - 1868)

La construcció de l'estat liberal a Espanya va començar a partir de la mort, el 1833, de Ferran VII, monarca absolutista. Aquest arribarà fins a la Revolució de 1868.

Imatge destacada
El Sexenni Democràtic i la Restauració Borbònica (1868-1898)

Entre la caiguda d'Isabel II i la restauració borbònica de 1874 es va viure el primer intent de democratització del país per part de les forces progressistes, que no va triomfar per la forta divisió en el si d'aquests partits.

Imatge destacada
Evolució econòmica i demogràfica d'Espanya al segle XIX

Al segle XIX es produeix el primer Procés d'industrialització a Espanya i es realitzen algunes Importants infraestructures com el ferrocarril. La base econòmica continuarà sent l'agricultura.

Imatge destacada
La societat espanyola al segle XIX

El segle XIX representa una etapa de canvis profunds en l'economia i la societat. Les noves estructures socials van provocar importants transformacions en l'estructura social.

Imatge destacada
La crisi del règim de la Restauració (1898-1931)

Després de la pèrdua de les darreres colònies espanyoles el 1898, el règim de la Restauració entrà en una etapa final de crisi que es perllongà fins al 1931 amb l'establiment de la Segona República.

Imatge destacada
La Segona República (1931-1939)

En aquest article s'analitza l'etapa de la Segona República espanyola en pau (1931-1936), fent especial èmfasi en les reformes socials, econòmiques i polítiques dutes a terme pels diferents governs del període.

Imatge destacada
La Guerra Civil espanyola (1936 - 1939)

La Guerra Civil va ser un conflicte bèl·lic que va enfrontar el govern democràtic de la Segona República contra una part de l'exèrcit i de les organitzacions de dretes.

Imatge destacada
La dictadura franquista (1939-1975)

El franquisme va ser un règim polític feixista i dictatorial vigent a Espanya entre 1939 i 1975, nascut de cop d'Estat i la victòria militar a la Guerra Civil.

Imatge destacada
Transició espanyola: de la dictadura a la democràcia

La transició es pot considerar com la darrera fase de la dictadura, quan una vegada mort el dictador, s'inicien una sèrie de canvis però des del manteniment inicial de l'ordenament del règim dictatorial.

Bibliografia recomanada

Error.


Idiomes disponibles: