L'Anglaterra popular de l'Època victoriana en imatges

L'Anglaterra d'època victoriana no va ser únicament aquella època del luxe de la burgesia urbana i les aventures colonials a l'Àfrica. Va ser una època molt dura per les classes populars. El fotògraf John Thompson mostra les imatges de l'Anglaterra popular del segle XIX.
Imatge destacada

| 05/04/2012 | Darrera actualització:


L’Anglaterra victoriana no va ser únicament aquella època del luxe de la burgesia urbana, les aventures colonials a l’Àfrica o de la construcció de les grans obres públiques. Per la immensa majoria de la població va ser una època d’immensa pobresa, de la mala vida a les ciutats i d’unes condicions de treball inimaginables.
El Bishopsgate Institute recupera una sèrie d’imatges fascinants preses pel fotògraf John Thompson durant les dècades de 1870-80, quan la fotografia estava en la seva infància. John Thompson va partir el 1876 amb l’escriptor Adolphe Smith per recórrer el país i fotografiar els racons que l’elit anglesa volia amagar. En les imatges van capturar la vida de la gent: humils treballadors, captaires, venedors del mercat i molts altres.
Cada peu de foto s’acompanya de les paraules escrites pel Sr. Smith i originalment publicades al llibre “Street Life in London” i accessibles gràcies a l’arxiu digital que s’ha digitalitzat. El llibre també està disponible aquí.

Els supervivents de les inundacions de carrers a Lambeth: "Quant a mi, mai no m'he sentit bé des d'aquella terrible nit quan, amb la meva nena, em vaig asseure sobre l'aigua al meu llit fins que la marea va baixar"

Els supervivents de les inundacions de carrers a Lambeth: “Quant a mi, mai no m’he sentit bé des d’aquella terrible nit quan, amb la meva nena, em vaig asseure sobre l’aigua al meu llit fins que la marea va baixar”

 

Descrit per Adolphe Smith com una de les velles reduïdes pel vici i la pobresa a aquest grau de misèria que destrueix fins i tot l'energia que pidolar "

Descrit per Adolphe Smith com una de les velles reduïdes pel vici i la pobresa a aquest grau de misèria que destrueix fins i tot l’energia que pidolar “

 

William Hampton de la London Nomades, un grup de viatgers que s’allotjaven en un terreny erm en Battersea

 

Doctor de carrer: “Els venedors de píndoles, pocions i panacees de remeies no són tan nombroses com en temps passats”

Més imatges al web de la col·lecció digital

Articles relacionats:

No hi ha informació disponible per a aquesta pàgina

Bibliografia recomanada:

No hi ha informació disponible per a aquesta pàgina.

Persones clau:

No hi ha informació disponible per a aquesta pàgina